090 888 80 70

Kundtjänst

Mån - Fre: 9:00 - 16:00

Webbutiken är alltid öppen

Star Gear Mini Band

Mini Band från Star Nutrition Gear är de små gummibanden som kommer ta din träning till nästa nivå!

50 kr

Nollställ

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på email

Om produkten

Mini Band från Star Nutrition Gear är de små gummibanden som kommer ta din träning till nästa nivå, oavsett om du är en nybörjare som tränar hemma eller ett proffs som bor på gymmet!

  • Mångsidig träning i kompakt format
  • Progressivt motstånd
  • Ökar aktivering av svåråtkomliga muskelgrupper
  • 100% latex

Mini Bands är de multifunktionella gummibanden som tagit träningsmarknaden med storm. Designen är lika simpel som den är genial och antalet möjliga användningsområden är i det närmaste obegränsat! Med hjälp av banden, som enkelt får plats även i den minsta träningsväskan, kan du utföra allt från tung styrketräning och specifik muskelaktivering till uppvärmning och rehab.

Progressivt motstånd

Gummibanden har ett s.k. progressivt motstånd – vilket innebär att ju mer de sträcks ut desto högre blir belastningen, och det är just denna egenskap som gör banden så användbara. Till skillnad från vanliga fria vikter eller maskiner, där belastning är densamma genom hela rörelsen, erbjuder gummibandsträning ett dynamiskt motstånd där det är lättare i början av rörelsen (där man är som svagast) och tyngre i slutet av rörelsen (där man är som starkast).

5 olika nivåer

För att få en belastning anpassad efter just din styrka i olika övningar finns banden att tillgå i fem skilda motståndsnivåer. Alla band har samma längd/omkrets (600 mm) och bredd (50 mm) men varierar i tjocklek.

Färg Tjocklek Motstånd Gradering
Gul 0,4 mm 2,27 kg Lätt
Grön 0,6 mm 2,27 – 4,54 kg Lätt/Medel
Blå 0,8 mm 4,54 kg Medel
Röd 1,0 mm 4,54 – 6,8 kg Medel/Hård
Svart 1,2 mm 6,8 kg Hård